Onkoloji
Onkolojik Cerrahi

Kanser tedavisinde en önemli tedavi şekillerinden biri olan onkolojik cerrahi, kanserli bölgenin ameliyat ile tedavisini içerir. Alanında uzman hekimlerde söz konusu operasyonlar yapılmalıdır.

Onkolojik cerrahi uygulamaları aşağıdaki şekilde farklılık gösterir:

  • Küratif (Tedavi edici) Cerrahi: Tedavi edici cerrahi uygulamalar için ön şart hastalığın metastaz yapmamış olması yani kaynaklandığı organ ya da lenflerle sınırlı kalmasıdır. Bu tür müdahalelerde tümör tamamen çıkarılarak kanserli doku temizlenebilir. Ancak tümörün tam olarak çıkarılmasının mümkün olmadığı durumlar da vardır. Bu durumda kütlenin azaltılması için küçültücü cerrahi ( debulking) uygulanır. 
  • Palyatif (Rahatlatma amaçlı) Cerrahi: Belirtileri yok etmeye yönelik olarak yapılan ve bazı durumlarda kanseri yok etmeye yönelik tedavilerle beraber kullanılan cerrahi yöntemlerinin genel adıdır. Bir kütlenin yol açtığı tıkanıklığı gidermek için stent takılması, zayıflayan kemiklere protezler yerleştirilmesi vb. uygulamalar bu kategoride yer alır.
  • Profilaktik Cerrahi: Kanser gelişme riski taşıyan dokunun, organın cerrahi olarak alınması anlamına gelir. Kanserleşme riski olan bağırsak ve safra kesesi polipleri, cilt lezyonleri vb. profilaktik cerrahi ile tedavi edilebilir.
Teklif Alın
Teklif Alın 2. Görüş Alın whatsAppWhatsapp