Bütün kanser türleri içinde deri kanseri en sık görülenidir. Deri kanserinden korunmak için yapılması gereken güneşten korunmaktır. Güneşe aşırı maruz kalma (bronzlaşma dahil ) deri kanserinin temel sebebidir. Daha az etkili olmakla beraber tekrarlayan şekilde tıbbi ve endüstriyel X ışınlarına maruz kalma, yanık veya yara izi bırakarak iyileşen cilt hastalıkları, kömür katranı veya arsenik içeren maddelere maruz kalma ve ailede cilt kanseri bulunması da cilt kanseri nedenleri arasında yer almaktadır.
Erken tanı kesin tedavinin en önemli ilk adımıdır. Bu nedenle kişilerin kendi derilerini belli aralıklarla muayene etmeleri ve eğer renk değişikliği ya da benlerde büyüme ya da geçmeyen yaralar varsa bir cilt doktoruna başvurmaları önem taşımaktadır.
Deri – Cilt kanserleri kitlenin bir kısmının çıkartılıp mikroskop altında incelenmesi ile teşhis edilir. Kanserin tipine bulunduğu evreye ve yere göre birçok tedavi metodu vardır.
İlk tedavi seçeneği cerrahi müdahaledir ve çıkartılan kanserli doku yerine başka bölgeden alınan dokunun naklidir. Kanserli parça, çıkarılamayacak boyutta ya da diğer organlara yayılmış ise, radyoterapi ve kemoterapi söz konusu olabilir.